Funderingsherstel serre – Barendrecht

Terug naar overzicht
Funderingsherstel van een serre in Barendrecht

Type gebouw: Serre
Projectlocatie: Barendrecht

Probleem: De serre begon scheef weg te zakken richting de achtergevel, wat leidde tot scheuren in de constructie en risico op schade aan de woning. Dit werd veroorzaakt door de overbelasting van de paalfundering, waarbij de grond door zettingen aan de palen begon te trekken.

Oorzaak: De negatieve kleef door de zettingen in de bodem zorgde voor overbelasting van de palen, wat leidde tot verzakking. Deze fout is ontstaan omdat er tijdens de bouw onvoldoende rekening is gehouden met de werking van de onderliggende kleigrond en de krachten die deze op de fundering zou uitoefenen.

Oplossing: Om de serre weer veilig en stabiel te maken, zijn stalen buispalen diep in de draagkrachtige zandlaag geplaatst. Vervolgens zijn consoles onder de funderingsbalk geplaatst om de constructie te stabiliseren. Voordat de serre weer rechtgezet kon worden, moesten de oude palen worden ontkoppeld. Door dit proces kon de serre nauwkeurig naar zijn oorspronkelijke hoogte worden gevijzeld, waardoor verdere verzakkingen worden voorkomen. Het herstel werd uitgevoerd met een duurzame aanpak, ondersteund door 25 jaar garantie op de stabiliteit van de nieuwe fundering.

Resultaat: Dankzij de snelle uitvoering van het funderingsherstelproject, dat binnen een week was afgerond, kon de bewoner de serre weer veilig en zonder zorgen gebruiken. De stabiele fundering en de uitgebreide garantie zorgen ervoor dat de serre jarenlang probleemloos zal blijven staan voor minimaal 50 jaar.

Een impressie
Funderingsproblemen en benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Een goed herstel begint altijd bij een funderingsonderzoek, upload eenvoudig de informatie die u al heeft.