Digitale scheurmeting

Digitale scheurmeting biedt een nauwkeurige manier om de ontwikkeling van scheuren in uw pand te monitoren. Door scheuren digitaal in kaart te brengen, kunnen we veranderingen over tijd meten en de ernst van de schade vaststellen. Deze techniek helpt ons om de juiste herstelmaatregelen te bepalen en verdere schade te voorkomen.

Nauwkeurige scheur monitoring

Digitale scheurmeting biedt een nauwkeurige methode om scheuren in muren te monitoren. De sensoren meten veranderingen in breedte, beweging en temperatuur, waardoor ook thermische effecten zichtbaar zijn. Deze sensoren zijn draadloos, werken zonder stroomaansluiting en kunnen op afstand worden uitgelezen. Alarmtriggers kunnen worden ingesteld bij extreme veranderingen. U kunt deze sensoren flexibel per maand afnemen en gebruiken voor korte of langere perioden. Aan het eind of tussentijds ontvangt u de resultaten in een overzichtelijk digitaal PDF-rapport

Monitoring kan nuttig zijn voor bijvoorbeeld:

  • Beoordeling van actieve scheuren
  • Bewijs van stabiliteit bij verkoop van woning
  • Beoordeling van scheuren voor herstel
Bewijs van stabiliteit bij verkoop woning
Digitale scheurmeting kan van grote waarde zijn bij de verkoop van een woning. Met deze techniek kunt u potentiƫle kopers laten zien dat bestaande scheuren in de muren niet langer actief zijn en geen risico vormen voor verdere schade. Dit geeft hen gemoedsrust en vertrouwen in de structurele integriteit van het pand. Het kunnen aantonen dat scheuren stabiel zijn, kan een belangrijke factor zijn in het verkoopproces en helpt onzekerheid bij kopers weg te nemen.
Offerte voor een digitale scheurmeter? Digitale scheurmeting helpt u vast te stellen of een scheur zich nog uitbreidt
Beoordeling van scheuren voor herstel

Digitale scheurmonitoring biedt woningeigenaren gedetailleerd inzicht in de oorzaak en ontwikkeling van scheuren. Het systeem maakt onderscheid tussen actieve scheuren en scheuren veroorzaakt door thermische werking. Bij temperatuurverschillen krimpen of zetten materialen uit, wat invloed heeft op de grootte van de scheuren. Als blijkt dat de scheuren enkel thermisch werken, is er geen directe actie nodig, en kunt u het herstel plannen op een moment dat financieel beter uitkomt. Continue monitoring zorgt ervoor dat u bij veranderingen tijdig wordt gewaarschuwd, zodat u proactief kunt reageren.

Voordelen van scheurmonitoring:

  • Thermische werking in kaart: Geeft rust als scheuren temperatuurgebonden zijn.
  • Langetermijnmonitoring: Voorkomt onnodige ingrepen en biedt flexibiliteit bij herstel.
  • Gerichte oplossingen: Soms volstaat plaatselijk gevelherstel met lintvoegwapening, wat kostenbesparend kan zijn ten opzichte van volledig funderingsherstel.

Digitale scheurmonitoring wordt altijd gecombineerd met een funderingsonderzoek om een volledig beeld van de situatie te krijgen en een doeltreffende oplossing te bieden.

Langdurige nauwkeurige scheurmeting
Onze digitale scheurmeting volgt scheuren nauwkeurig in 3D, jarenlang en op afstand. De installatie is eenvoudig, zonder gedoe met kabels of randapparatuur. De meetresultaten volgen wij online en stellen alarmtriggers in om u bij bewegingen direct op de hoogte te brengen. De sensoren meten in alle richtingen en hebben een batterijduur tot tien jaar langdurige monitoring mogelijk maakt. Hierdoor kunnen wij scheuren efficiƫnt en effectief in de gaten houden en op tijd actie ondernemen.
Referenties
Een impressie
Veelgestelde vragen over scheurmonitoring

Naar alle vragen

Scheurmonitoring is een techniek om bewegingen in scheuren digitaal en nauwkeurig te meten en te volgen over een langere periode.

Nee, de installatie is eenvoudig en wordt met schroeven of kit bevestigd (afhankelijk van de ondergrond)

De vanaf prijs is 725 per half jaar monitoring met 1 scheur meter. De totale kosten worden evt. lager bij meerdere meters en langere periode monitoring.

Afgeronde projecten
Funderingsproblemen en benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op, we helpen u graag!