Gevelherstel

Of het nu gaat om scheuren in de muren, beschadigde voegen, of verwering van het materiaal, een beschadigde gevel doet afbreuk aan de uitstraling én de waarde van uw woning. Gevelherstel biedt de oplossing om uw gevel weer in topconditie te brengen, zodat uw huis niet alleen goed beschermd is, maar er ook weer als nieuw uitziet.

Waarom gevelherstel belangrijk is

Een gevel beschermt uw woning tegen de elementen, zoals regen, wind en kou. Wanneer de gevel beschadigd raakt, kan dit leiden tot vochtproblemen, scheuren in de muur, en zelfs structurele schade. Tijdig gevelherstel zorgt ervoor dat kleine problemen niet uitgroeien tot grote, dure reparaties.

Daarnaast speelt een goed onderhouden gevel een belangrijke rol in de uitstraling van uw woning. Een verzorgde gevel maakt een positieve indruk en kan zelfs de waarde van uw huis verhogen. Wat houdt gevelherstel in:

  • Voegwerk herstellen:
    Beschadigde voegen worden verwijderd en vervangen door nieuw voegwerk, wat de stevigheid en uitstraling van uw gevel herstelt.
  • Scheuren en barsten repareren:
    Scheuren in de gevel kunnen structurele problemen veroorzaken. Door deze scheuren vakkundig te herstellen, voorkomt u verdere schade.
  • Reiniging van de gevel:
    Met een grondige reiniging kan vuil, mos en algen van de gevel verwijderd worden, wat direct een frisse uitstraling geeft.
  • Impregneren van de gevel:
    Door de gevel te impregneren, wordt deze waterafstotend gemaakt, wat de gevel beschermt tegen vocht en vorstschade.

Gevelherstel omvat verschillende werkzaamheden, afhankelijk van de staat van uw gevel.

Gevelherstel in combinatie met funderingsherstel

Bij Woningherstel hanteren we een integrale aanpak voor gevelherstel, waarbij we vaak funderingsherstel en het rechtzetten van gebouwen combineren. Scheuren in de gevel zijn vaak een indicatie van onderliggende funderingsproblemen, daarom voeren we eerst een grondig funderingsonderzoek uit. Op basis van dit onderzoek stellen we een herstelplan op dat zowel de oorzaak als de schade aanpakt, voor een duurzame oplossing.

Bij twijfel of de verzakking nog actief is, maken we gebruik van geavanceerde scheurmeting om de situatie nauwkeurig in kaart te brengen. Soms is langdurige monitoring essentieel om te bepalen of de gevel stabiel is of verder verzakt. Dit voorkomt overhaast herstel en nieuwe scheuren in de toekomst.

Basaltwapening

Als onderdeel van ons gevelherstel kunnen we basaltwapening in de voegen aanbrengen. Deze techniek versterkt de gevel en zorgt voor een betere verdeling van de belasting naar de fundering, waardoor extra stabiliteit wordt gecreëerd. Dit biedt een duurzame oplossing voor zowel zichtbare schade als de onderliggende oorzaken. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat uw gevel en fundering in optimale conditie worden hersteld.

Funderingsproblemen en benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Een goed herstel begint altijd bij een funderingsonderzoek, upload eenvoudig de informatie die u al heeft.

Gevelherstel op maat

Elke gevel is anders, en daarom bieden wij maatwerkoplossingen aan die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van uw woning. Onze ervaren vakmensen beoordelen de staat van uw gevel en stellen een plan op om deze in de beste conditie te herstellen. Of het nu gaat om kleine reparaties, versteviging met basaltwapening, of een volledige gevelrenovatie, wij zorgen voor een duurzame en esthetische oplossing die uw woning beschermt en verfraait.

Investeren in gevelherstel

Gevelherstel is niet alleen een investering in het uiterlijk van uw woning, maar ook in de duurzaamheid en veiligheid ervan. Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van uw gevel en voorkomt u grotere problemen op de lange termijn. Bescherm uw woning en geef het de uitstraling die het verdient met professioneel gevelherstel!

Basaltwapening voor extra stabiliteit

Indien uw gevel onvoldoende stevig is, kunnen wij deze versterken door basaltwapening in de liggende voegen aan te brengen. Deze wapening zorgt ervoor dat het metselwerk stabieler wordt en dat de belasting opnieuw verdeeld wordt, zodat scheuren niet verder ontwikkelen. De wapening, in combinatie met een speciale mortel, versterkt en stabiliseert het metselwerk. Dankzij de unieke vorm blijft de nodige flexibiliteit behouden, waardoor het metselwerk op een natuurlijke manier kan uitzetten en krimpen zonder verdere schade.

Een belangrijk voordeel van deze methode is dat er geen sloop- of vervangingswerk nodig is; de bestaande stenen kunnen blijven zitten. Beschadigde stenen worden zorgvuldig gerepareerd met restauratiemortel in de juiste kleur, zodat uw gevel weer als nieuw oogt, zonder dat de authentieke uitstraling van uw woning verloren gaat.

Referenties
Een impressie
Veel gestelde vragen over gevelherstel

Naar alle vragen

Ja, gevelreiniging is vaak een onderdeel van het herstelproces. Door vuil, mos en algen te verwijderen, krijgt de gevel direct een frissere uitstraling en kan deze worden voorbereid voor verdere herstelwerkzaamheden.

Basaltwapening is een techniek waarbij we versteviging aanbrengen in de liggende voegen van het metselwerk. Deze wapening stabiliseert de gevel en verdeelt de belasting beter, waardoor scheuren worden gestabiliseerd en verdere schade wordt voorkomen. Het wordt vooral toegepast bij gevels die tekenen van instabiliteit vertonen.

De kosten van gevelherstel variëren afhankelijk van de omvang van de schade en de benodigde werkzaamheden. Het is het beste om een inspectie te laten uitvoeren, zodat we een nauwkeurige offerte kunnen geven op basis van de specifieke behoeften van jouw gevel.

Funderingsproblemen en benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op, we helpen u graag!