Inwendig geheide stalenbuispaal

Bij funderingsherstel zijn stabiliteit en duurzaamheid essentieel. Een van de meest effectieve en moderne technieken die we hiervoor gebruiken, is de inwendig geheide stalenbuispaal. Deze techniek biedt een uitstekende oplossing voor woningen met verzakkingsproblemen en funderingsschade.

Wat is een inwendig geheide stalenbuispaal?

De inwendig geheide stalenbuispaal is een techniek waarbij de paal van binnenuit wordt geheid, waardoor er minimale trillingen en impact op de omgeving ontstaan. Dit maakt het ideaal voor funderingsherstel in dichtbebouwde gebieden en bij kwetsbare panden.

Voorafgaand aan het heien wordt er een grondig bodemonderzoek uitgevoerd om de juiste zandlaag met voldoende draagkracht te vinden. Tijdens het heiproces passen we kalendering toe, wat betekent dat we nauwlettend de weerstand van de bodem controleren om ervoor te zorgen dat de paal de juiste diepte en draagkracht bereikt.

We starten met het aanbrengen van een stalen buis in de grond, die stapsgewijs wordt geheien tot de juiste zandlaag is bereikt. Vervolgens vullen we de buis met beton, wat zorgt voor een duurzame en stabiele funderingsoplossing.

Samenwerking met een constructeur en geotechnisch adviseur is hierbij essentieel. Op basis van de bodemgegevens en belastingsberekeningen zorgen zij voor een nauwkeurig herstelplan, zodat verdere verzakking wordt voorkomen. Hierdoor bieden we een duurzame en betrouwbare oplossing voor uw funderingsproblemen.

Voordelen van de inwendig geheide stalenbuispaal

  • Trillingsarm:
    Dankzij de inwendige heitechniek worden trillingen tot een minimum beperkt, wat betekent dat omliggende panden geen schade ondervinden van de werkzaamheden.
  • Geschikt voor nauwe ruimtes:
    Deze techniek kan gemakkelijk worden toegepast op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals binnen in woningen of in krappe tuinen.
  • Duurzaam en betrouwbaar:
    De combinatie van staal en beton zorgt voor een extreem sterke fundering die decennia meegaat.
  • Minimale overlast:
    Omdat er geen grote machines nodig zijn en de werkzaamheden snel en efficiƫnt verlopen, ervaren bewoners en omwonenden minimale overlast.
Is de inwendig geheide buispaal geschikt voor jouw woning? Onze experts beoordelen de situatie grondig en adviseren je over de beste aanpak voor jouw funderingsherstel.

Wanneer is deze techniek geschikt?

De geschiktheid van de inwendig geheide stalenbuispaal hangt af van meerdere factoren, waaronder:

  • Bodemopbouw:
    De samenstelling van de grondlagen bepaalt hoe de paal zich in de bodem gedraagt en of deze techniek de beste keuze is.
  • Afstand tot omliggende gebouwen:
    In dichtbebouwde gebieden is deze techniek ideaal vanwege de minimale trillingen en beperkte overlast voor nabijgelegen panden.
  • Type funderingen van naburige panden:
    De stabiliteit en gevoeligheid van de funderingen van omliggende gebouwen zijn van invloed op de keuze voor deze techniek. Bij gebouwen met zwakke funderingen is het belangrijk een techniek te kiezen die geen schade veroorzaakt.

Bij funderingsproblemen, zoals verzakkingen, kan de inwendig geheide stalenbuispaal een duurzame en effectieve oplossing bieden. We evalueren alle relevante factoren, zoals de bodemopbouw en de nabijheid van andere panden, om de beste aanpak voor jouw funderingsherstel te bepalen.

Referenties
Veelgestelde vragen over de inwendig geheide buispaal

Naar alle vragen

Niet per se. De geschiktheid hangt af van factoren zoals de bodemopbouw, de afstand tot omliggende gebouwen en het type fundering van deze gebouwen. Wij voeren een grondige inspectie uit om te bepalen of deze techniek voor jouw woning geschikt is.

De combinatie van stalen buizen en beton zorgt voor een extreem sterke fundering die decennia meegaat. Dit maakt de inwendig geheide buispaal een duurzame en betrouwbare oplossing voor funderingsherstel.

De kosten voor het plaatsen van inwendig geheide buispalen hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte van het project, de diepte van de palen en de bodemgesteldheid. Wij bieden altijd een op maat gemaakte offerte op basis van een grondige inspectie van jouw situatie.

Afgeronde projecten
Funderingsproblemen en benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op, we helpen u graag!