Garantie

Bij Woningherstel streven wij niet alleen naar een duurzame oplossing, maar ook naar langdurige zekerheid. Daarom bieden wij een 25 jaar garantie op het herstelde deel van de fundering. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op een stabiele fundering, zolang aan de gestelde gebruiksvoorwaarden wordt voldaan.

Voorwaarden voor de 25 jaar garantie

 

Om ervoor te zorgen dat je optimaal profiteert van onze 25 jaar garantie op funderingsherstel, zijn er enkele belangrijke voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

 

  • Gelijkblijvende belasting
    De garantie is van toepassing zolang de belasting op de fundering niet significant verandert. Dit betekent dat er geen grote structurele aanpassingen mogen worden gedaan die de fundering kunnen overbelasten, zoals het plaatsen van zware constructies of het uitbreiden van de woning. Een voorbeeld hiervan is een nieuwe verdieping toevoegen of zware machines plaatsen, wat de belasting van de fundering aanzienlijk verhoogt.
  • Gelijkblijvend gebruik
    De woning moet op dezelfde manier worden gebruikt als voor het herstel. De garantie dekt geen funderingsproblemen die ontstaan door een verandering van gebruik, zoals commerciële of industriële activiteiten. Bijvoorbeeld, als een aanbouw met slaapkamer als garage wordt gebruikt met zware voertuigen, kan dit leiden tot overbelasting van de fundering. Een verandering in functie die extra belasting met zich meebrengt, valt buiten de garantie.
  • Geen wijzigingen aan de fundering
    Wij bieden geen garantie wanneer de fundering na ons herstel wordt aangepast door een andere aannemer of partij. Om de garantie te behouden, moet de herstelde fundering intact blijven en mogen er geen verdere wijzigingen worden doorgevoerd die de stabiliteit of werking van de herstelde fundering beïnvloeden.
  • Onderhoud van de woning
    Regelmatig onderhoud van de woning is essentieel voor de stabiliteit van de fundering. Schade door achterstallig onderhoud, zoals langdurige waterlekkages die de fundering kunnen aantasten, vallen buiten de garantie. Het is belangrijk om lekkages, wateroverlast of andere onderhoudsproblemen tijdig op te lossen om de fundering in goede staat te houden.
  • Geen bodembewegingen of externe factoren
    De garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door externe factoren waar wij geen controle over hebben, zoals aardbevingen, overstromingen, grondverschuivingen, of andere natuurrampen. Deze invloeden kunnen de fundering beïnvloeden op een manier die buiten onze controle valt.

 

Door deze voorwaarden in acht te nemen, ben je verzekerd van de stabiliteit van het herstelde deel van de fundering gedurende de volledige garantietermijn. Heb je vragen over deze voorwaarden of wil je meer weten over hoe je je garantie kunt behouden? Neem gerust contact met ons op!

Garantiecertificaat

Na het voltooien van het funderingsherstel ontvang je een garantiecertificaat. Dit document bevestigt dat het herstelde deel van de fundering voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het garantiecertificaat biedt je 25 jaar zekerheid op de stabiliteit van de herstelde fundering en kan bij verkoop van de woning worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Heb je vragen over wat onze garantie dekt of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op! vul het formulier in of bel ons op 0523 - 202040

Het belang van een garantiecertificaat

Het garantiecertificaat biedt niet alleen zekerheid over de kwaliteit van ons werk, maar het verhoogt ook de waarde van je woning. Dit document kan worden overgedragen bij verkoop van de woning, waardoor potentiële kopers vertrouwen hebben in de stabiliteit van de fundering. Met ons certificaat weten zij dat de fundering niet alleen voor 25 jaar stabiel is, maar dat de palen en verbindingen zijn ontworpen om nog langer mee te gaan.

Wat de garantie dekt

 

  • Stabiliteit van de herstelde fundering
    De garantie dekt de structurele stabiliteit van het herstelde deel van de fundering gedurende 25 jaar, mits de bovengenoemde voorwaarden worden nageleefd. Dit houdt in dat het herstelde funderingsdeel stabiel blijft en bestand is tegen verdere verzakkingen binnen deze periode.
  • Langere levensduur van palen en verbindingen
    De gebruikte funderingspalen en verbindingen zijn ontworpen om veel langer mee te gaan dan de garantietermijn van 25 jaar. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken blijven de palen en verbindingen bestand tegen slijtage en invloeden van buitenaf, zoals vocht en grondbewegingen.
  • Verzakking binnen de garantieperiode
    Mocht er binnen de garantietermijn toch verzakking optreden in het herstelde deel van de fundering, dan wordt dit kosteloos hersteld, zolang het probleem voldoet aan de garantievoorwaarden. Indien er nieuwe verzakkingen optreden, voeren wij eerst een grondig funderingsonderzoek uit om de oorzaak van de verzakking vast te stellen. Daarnaast wordt er een scheurmeting over een langere periode uitgevoerd om te monitoren of er verdere beweging in de fundering plaatsvindt. Pas na deze analyses worden de juiste maatregelen genomen om het probleem te verhelpen.

 

Referenties
Veelgestelde vragen over deelherstel van de fundering

Naar alle vragen

Deelherstel is effectief voor het probleemgebied, maar er bestaat altijd een risico dat de rest van de fundering op een later moment ook problemen kan ondervinden, vooral als er bodem gerelateerde factoren spelen. Daarom voeren wij altijd een grondig onderzoek uit voordat we deelherstel adviseren.

In de meeste gevallen kun je tijdens het deelherstel in je woning blijven. Het werk wordt vaak uitgevoerd zonder ingrijpende binnen werkzaamheden, waardoor de leefruimtes minimaal worden verstoord.

De kosten van deelherstel variëren afhankelijk van de omvang van de schade, de gebruikte technieken en de locatie van het probleemgebied. Deelherstel is meestal een goedkopere optie dan volledige funderingsvervanging, maar een nauwkeurige offerte kan pas worden gemaakt na een grondige inspectie.

Funderingsproblemen en benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op, we helpen u graag!