Funderingsherstel Geldrop

Terug naar overzicht

Verzakking van appartementencomplex

Eind 2016 werden de bewoners van een appartementencomplex opgeschrikt door een onverwachte verzakking van het gebouw. In slechts één nacht zakte het gebouw enkele centimeters, wat leidde tot bezorgdheid en directe noodmaatregelen. De stabiliteit van het pand stond op het spel en snelle actie was nodig om verdere schade te voorkomen. Er werden tijdelijke noodvoorzieningen door ons geplaatst om de situatie onder controle te houden en verdere verzakking te stoppen.

In januari 2017 werd Woningherstel benaderd om het probleem definitief op te lossen. Het vertrouwen in ons team, met jarenlange ervaring in funderingsherstel en het recht zetten van gebouwen, speelde een cruciale rol in deze keuze. De verzakking had de constructie ernstig aangetast, en het was duidelijk dat een duurzame oplossing noodzakelijk was om de veiligheid van het gebouw en zijn bewoners te waarborgen.

Grondige voorbereiding en snelle actie

Al in februari startten wij met de voorbereidingen voor het herstel. Ons team voerde een grondig onderzoek uit naar de bodemgesteldheid en de oorzaak van de verzakking. Dit gaf ons een helder beeld van de schade en de benodigde herstelmaatregelen. De stalen kokers die de eerste verdieping verbonden met de fundering, waren sterk aangetast en waren bezweken door de grote belasting die er op stond. De bestaande fundering bleek voldoende sterk en stabiel om op te vijzelen, daarom werd besloten om de constructie te versterken met nieuwe metalen kokers op de plek van de bestaande dragende delen. Deze methode zorgde voor een stabiele en gelijkmatige verdeling van de belasting.

Binnen enkele weken werden de werkzaamheden met precisie uitgevoerd. Onze efficiënte planning en organisatie zorgden ervoor dat de hinder voor de bewoners tot een minimum werd beperkt. Het gebouw werd langzaam en gecontroleerd hersteld naar zijn oorspronkelijke niveau, waarbij de nieuwe, beter beschermde, kokers werden geplaatst om het gebouw permanent te ondersteunen.

Een duurzaam resultaat

Dankzij ons herstelwerk staat het appartementencomplex weer stevig en veilig. De combinatie van het gecontroleerd vijzelen en de nieuwe metalen kokers, voorkomt toekomstige verzakkingen en zorgt voor langdurige stabiliteit. Onze expertise heeft niet alleen de directe schade hersteld, maar ook de toekomstige veiligheid van de bewoners gewaarborgd.

Dit project laat zien hoe Woningherstel B.V. effectief en snel kan handelen in urgente situaties. Onze ervaring, kennis en technische oplossingen stellen ons in staat om zelfs de meest complexe problemen duurzaam en efficiënt op te lossen.

Nieuwsbericht
Een impressie