In Nederland zijn er verschillende aanbieders van paalsystemen voor funderingsherstel. Helaas worden wij regelmatig benaderd door huiseigenaren na een mislukte poging van zogenaamde “experts”. De oorzaken van deze mislukte herstelwerkzaamheden zijn vaak te herleiden tot onvoldoende onderzoek, een gebrek aan praktijkervaring, beperkte technische kennis en het niet beschikken over de juiste machines. Dit resulteert in herstelwerkzaamheden die niet aan de vereiste normen voldoen, met alle gevolgen van dien.
Bij Woningherstel B.V. hebben we alle beschikbare paalsystemen uitgebreid getest door middel van proefopstellingen, en we kennen de beperkingen van elk systeem. Omdat elke situatie uniek is, wordt per project zorgvuldig bepaald welk systeem het meest geschikt is voor de specifieke omstandigheden. Dankzij onze ervaring en grondige voorbereiding kunnen we voor elk project de juiste aanpak kiezen.
Een gemiddelde aanbouw vereist doorgaans tussen de 4 en 8 consolepalen. In veel gevallen worden echter te korte of te dunne (pers- of schroef)palen toegepast, wat leidt tot ernstige problemen zoals het breken van de fundering of de palen. Dit zorgt ervoor dat het rechtzetten van de constructie mislukt. Bovendien worden sommige paalsystemen geplaatst in de slappe toplaag in plaats van in de dragende zandlaag, met termen als “aanvullend draagvermogen” om dit te rechtvaardigen. Deze systemen zijn vaak alleen geschikt voor lichte constructies, zoals een blokhut, waarbij zetting geaccepteerd kan worden.
Daarnaast zien we dat palen vaak te ver van de fundering worden geplaatst, wat leidt tot een ongewenste schuine belasting van de paal. Dit kan resulteren in het afbreken van de paal, omdat de machines niet dicht genoeg bij de gevel kunnen komen. Hierdoor ontstaat een overbelasting van de paal. Ook wordt de ondersteunende constructie (de console) vaak niet voldoende berekend, waardoor niet aan de vereiste normen wordt voldaan.
Gelukkig zijn verschillende gemeentes in Nederland inmiddels actief bezig om de consument beter te beschermen. Er worden nu vaker constructieberekeningen geƫist, die vaak niet gemaakt kunnen worden voor bepaalde paalsystemen.
Bij Woningherstel B.V. zorgen wij ervoor dat elk funderingsherstelproject zorgvuldig wordt voorbereid en uitgevoerd met de juiste technieken, materialen en kennis. Wij bieden duurzame oplossingen die voldoen aan de strengste eisen, zodat u verzekerd bent van een stabiele en veilige fundering. Onze certificering is een bewijs van onze toewijding aan vakmanschap en kwaliteit.